Flang & Willemijn


Flang & Willemijn

Willem Andries Cupido wordt al jaren door de meeste mensen Flang genoemd. Oprichter van het paviljoen Heartbreak Hotel op het strand van Oosterend, waar hij bijna twintig jaar eigenaar van was. Samen met de Blue Moon Boys trad hij ’s zomers elke avond op als Elvis Presley. Zijn grote voorliefde voor The King, Johnny Cash en de hele rock ’n roll tijd is terug te vinden in de Scheepstra kamer in De Postoari. In 2004 werd hij wereldkampioen snert koken. De twee jaren daarop hield hij deze titel vast. Flang is Terschellings bekendste oesterman en ambassadeur van het Unesco Werelderfgoed Waddengebied. Hij heeft een in 2017 De Zilte Smaak opgericht, de eerste zilte groentetuin op Terschelling. 

Willemijn is geboren en getogen in Soest en woonde en studeerde in Utrecht. In die tijd startte ze samen met vier anderen de soulband Solah Juice, waarmee ze regelmatig in Utrecht optrad. Na haar studie communicatie werkte ze oa. bij festivals als het NFF en het IFFR. Van 2004-2012 werkte Willemijn voor Oerol, de baan die haar naar Terschelling voerde. Toen Willemijn haar hart verloor aan Flang verhuisde ze definitief naar Terschelling. Sinds 2009 maakt ze zich hard voor een duurzamer Terschelling. Ze richtte samen met andere eilanders begin 2016 Terschelling Energie op, de eerste energiecoöperatie van het eiland. Vanaf 2019 is ze werkzaam als energiecoach voor ondernemers en aanjager/projectleider van duurzaamheidsprojecten. 

Flang heeft twee volwassen kinderen, Bart en Marieke. Bart werkt als kok met Flang in de kookstudio. Samen met Willemijn heeft Flang een twaalfjarige dochter genaamd Ella.